We Zijn Nu Bijna 9 Jaar Clean!

Mijn biologische moeder was erg jong. Toen ze mij kreeg ze was 17 jaar.

Ik ben geadopteerd door Nederlandse ouders. Toen me dat verteld werd vond ik dat heel erg. Waarom wilde mijn moeder mij niet bij haar houden?

Heel veel ruzie met mijn pleegouders gehad. Toen ik in de pubertijd kwam wilde ik weten waar ik vandaan kwam, wie mijn moeder was en waarom mijn moeder mij niet wilde houden.

Mijn pleegouders konden mij niet aan. Ik kwam in opvanghuizen terecht, daarna doorgestroomd naar kamertraining en daar ging het helemaal mis.

Ik ben eruit gezet en ik leefde op straat. Niemand keek naar mij om en ik begon te blowen.

Ik kreeg allerlei verkeerde vriendjes. Bij een van die vriendjes kreeg ik een zoontje, maar ik moest op een gegeven moment samen met mijn zoontje voor hem vluchten omdat hij zo gewelddadig was.

Ik was ondertussen wel hash, coke, pillen en speed gaan gebruiken Ik ging werken bij een intertoys spelletjes fabriek waar ik Gerrit tegen het lijf liep en wij kregen een relatie.

En Gerrit en ik gebruikten samen.

Gerrit is bij mij ingetrokken en een jaar later kregen we een tweeling.

Nadat de tweeling thuis kwam werden we heel erg in de gaten gehouden door het consultatie buro en wij moesten onze tweeling ter observatie naar het ziekenhuis brengen.

En een week later waren ze weg uit het ziekenhuis bij pleegouders.

We gingen kapot. We konden niet eens afscheid van onze kinderen nemen.

En toen ging het helemaal mis. Mijn ander zoontje, werd drie maanden later uit huis geplaatst. Drie kinderen in drie maanden kwijt. Wat toen door ons heen ging is niet te beschrijven, toen hebben we ons kop in de wind gegooid.

We gebruikten veel om er maar niet aan hoeven denken, we konden op een gegeven moment niet onze rekeningen betalen en we kwamen op straat terecht.

We gingen wonen in een kraakpand. Wat een hel! Gerrit gebruikte zo veel dat hij in het ziekenhuis terecht kwam. Hij lag in coma. Hij is eruit gekomen gelukkig en zijn moeder en vader stonden bij het bed, daar had hij ook geen contact meer mee en nu gelukkig wel weer.

We kwamen bij zijn zus op visite en zij had een artikel in het blad margriet gelezen over afkick programma Narconon en we hebben het er samen over gehad. We zeiden tegen elkaar: als we gaan, gaan we samen.

Met mijn schoonouders over gehad en ik heb gebeld we konden al snel komen voor een gesprek. Daar hebben ze ons uitgelegd hoe het programma werkt en dat stond ons wel aan.

We zijn op 18 juli 2006 met het programma begonnen.

Je gaat zien waar het precies fout is gegaan in je leven. Het programma is zeer goed.

Ik ben zo blij dat wij afgekickt zijn van de drugs en daar ben ik de directie en stafleden nog eeuwig dankbaar voor. We zijn nu bijna 9 jaar clean en we zijn ook getrouwd in 2008.

Ik kom af en toe naar Narconon en dan ben ik blij om daar even te zijn; lekker babbelen met mensen over mijn ervaring en hoe ik het gevonden hebt.

Narconon en vooral Joanna bedankt voor alle steun die je ons gegeven hebt ook al was het soms niet makkelijk.

Vriendelijke groeten Emma

AUTEUR

Joanna Klussien

Executive Director Narconon Zutphen

NARCONON ZUTPHEN

DRUGSVOORLICHTING EN REHABILITATIE