Mijn Dochter Is Weer Terug

Drie jaar lang, niet weten waar ze is, wat ze doet, met wie ze is. Drie belofte deze keer wordt nagekomen; hoe erg is het echt. Het begon met een “onschuldig jointje”. Ja onschuldig. Dat spul grenst tegenwoordig aan harddrugs en heeft niets met onschuld te maken. Samen met het volstrekt verkeerde vriendje ging het van kwaad tot erger. Het duurde even voordat ik echt begreep dat ik mijn dochter onder drugsverslaafd kon scharen. Alles probeerde ik om dit te doorbreken. Niets mocht baten. Tot op en dag…

Midden in de nacht werd ik gebeld door een Rotterdamse taxichauffeur (ik ben die man nog steeds dankbaar). Hij had mijn dochter in zijn taxi en of hij haar naar Amsterdam mocht brengen. Ik was allang blij dat hij haar had opgepikt in blijkbaar een of andere bad trip. Vijf uur ’s ochtends kwam ze thuis.

Als goed getrainde hulpverlener wist ik dat ik niets moest zeggen. Gewoon even door deze trip heen halen en dan weer verder kijken. Aan het eind van de ochtend was ze aanspreekbaar en ze stemde ermee in mee naar Zutphen te rijden, naar Narconon. Ik wist dat dit een van weinige methodes was, zo niet de enige, waar ze niet de ene drugs met de andere vervangen (zoals methadon, of psychiatrische medicijnen; daar geloof ik totaal niet in, en terecht). Bij Narconon werden we met open armen ontvangen, geen wachtlijst, direct starten, effectief programma, gezond verstand.

Mijn dochter ging daar intern en begon aan het programma. Al snel zag ik de verandering. Ze kwam me vertellen wat er de afgelopen 3 jaar was gebeurd (nog iets erger dan ik in mijn ergste dromen had vermoed), ze begon schoon schip te maken, ze kreeg weer haar eigen kleur op haar huid, haar ogen gingen weer stralen, haar haar werd weer mooi, ze werd weer een mooie meid. Ze werd zelfs volwassen! Ze kreeg zelf ook echt door dat drugs moordend zijn. Ze ging lezingen op scholen geven, interviews op radio en in kranten.

Gaandeweg het programma zag ik haar steeds stabieler worden tot op het punt, bijna op het eind van het programma dat ze klaar was om op eigen benen te gaan staan. Nu, vijf jaar later, heeft zij een baan, een lieve vriend en een eigen huis. Zij is weer TERUG!!!!

Zonder het Narconon programma, met de liefde en aandacht, met een geweldig uitgekiende methode, weet ik niet hoe haar toekomst eruit had gezien. Nu ziet deze er in ieder geval zonnig en rooskleurig uit. – C.G.

AUTEUR

Joanna Klussien

Executive Director Narconon Zutphen

NARCONON ZUTPHEN

DRUGSVOORLICHTING EN REHABILITATIE