Ik was een braaf meisje uit Brabant met alles mee in het leven…

Naar aanleiding van de berichten over de drugsoverlast in Roosendaal vonden wij het belangrijk om te citeren uit een brief die ervaringsdeskundige Gerda van de Lande heeft geschreven.

“NIEMAND had van mij verwacht dat ik heroine zou gaan gebruiken met ALLE gevolgen van dien. Ik was een braaf meisje uit Brabant met alles mee in het leven.

Toen mijn verloofde overleed aan een overdosis besloot ik om in samenwerking met Narconon in Zutphen mijn verhaal te gaan vertellen, zodat kinderen en ouders te weten komen WAAROM drugs zo gevaarlijk zijn in jouw leven en het leven van je familieleden kapot maken als je eraan begint. Mijn levensverhaal hakt erin bij kinderen. Een leraar vertelde me dat het nog nooit zo stil was geweest.

Synthetische drugs zijn mijns inziens de gevaarlijkste drugs van nu. Scheikundigen passen hun formules aan aan de wet en wat vandaag verboden is is morgen legaal. Deze drugs zijn dus goedkoop en overal verkrijgbaar. Maar zij veroorzaken onomkeerbare hersenbeschadiging.

Jongeren zijn een makkelijk slachtoffer. Ze zien de gevaren en de impact niet. Ah, zo’n pilletje,dat kan toch wel. Dat je er heel snel aan verslaafd kunt raken, dat zien ze niet. Ik dacht dat vroeger ook niet. En mijn omgeving had het nooit achter mij gezocht.

Ouders, denk NOOIT: ‘mijn kind doet dat niet!’ Drugs zijn overal en het assortiment groeit en groeit. Drugs is de tweede grootste handel in de wereld, op mensenhandel na. Zij zien er heel onschuldig uit en een tiener kan onmogelijk beseffen wat de impact kan zijn van dat ene pilletje of dat beetje poeder.

En als u ziet dat uw kind drugs gebruikt, word niet boos. Praat met uw kind. En kies daarvoor een rustig moment uit. Bijvoorbeeld tijdens het afwassen. En luister naar uw kind. Alstublieft.”

Dus goede voorlichting zo belangrijk en mensen die zelf verslaafd zijn geweest en het Narconon programma hebben gedaan zijn heel graaag bereid die te geven. U kunt ons altijd bereiken via telefonnummer 06 22 11 02 15 of 06 475 05 116.


Links:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/2675821073/Roosendaal+heeft+de+meeste+drugsoverlast+van+Nederland.aspx

https://www.bndestem.nl/roosendaal/cbs-roosendaal-ervaart-grootste-drugsoverlast-van-heel-nederland~a3a4cace/

AUTEUR

Joanna Klussien

Executive Director Narconon Zutphen

NARCONON ZUTPHEN

DRUGSVOORLICHTING EN REHABILITATIE