Het Begon Met Een Jointje…

Mijn naam is Cor en in 1988 ben ik als 29-jarige heroineverslaafde Narconon binnen gekomen.

Het begon met roken, daarna drinken, daarna blowen, daarna een snuifje coke en daarna dus heroine. Uiteindelijk mikte ik gewoon alles naar binnen wat er voor mijn neus lag, als het maar wat deed. Het is maar goed dat er in die tijd nog geen XTC en GHB bestonden denk ik wel eens…
Tot ik naar Narconon belde; daarna nog een laatste keer drugs gebruikt voordat ik aan het programma begon.

Tegen jongeren wil ik zeggen: laat je niet in de luren leggen door degenen die je vertellen dat het allemaal leuk en spannend is. Laat je goed informeren en neem een wijze beslissing. Ben je verlegen en wil je er ook bij horen? Ben je onzeker? Zoek de goede dingen in jezelf en maak die sterk. Als je hulp nodig hebt hierbij kun je altijd contact opnemen met Narconon.

Ouders en opvoeders, vertel jongeren de WAARHEID.
Wees objectief en informatief als je kinderen over drugs vertelt. Bang maken helpt niet, want dat heeft mij juist nieuwsgierig gemaakt. Te gemakkelijk erover zijn helpt ook niet, want dan denken kinderen dat het wel okay is.

U kunt contact opnemen met Narconon en vragen om de boekjes “ Praten met kinderen over drugs”. Ook is er een goed informatief boekje voor jongeren: “Tien dingen die je vrienden misschien niet weten over drugs”. Alhoewel die boekjes uit “ eigen stal “ komen vind ik ze toch de beste boekjes die ik ken.

Tenslotte nog dit.

Ik denk niet dat je per definitie alle drugsgebruikers als vijanden moet zien, ook al worden er heel veel slechte verhalen over ze verteld. Ik merk hier in Narconon dat er mooie en waardevolle mensen schuilen onder het drugsjasje en het is zeker de moeite waard om ze erbij te helpen dat drugsjasje uit te trekken. Kom je iemand tegen met een drugsprobleem, wijs die persoon op het bestaan van Narconon. Het heeft mijn leven gered!


Voor diegenen die ermee willen stoppen: HET KAN! Voor digenen die ermee gestopt zijn: GEWELDIG GOED GEDAAN! En voor digenen die nooit gebruikt hebben: NIET DOEN!

AUTEUR

Joanna Klussien

Executive Director Narconon Zutphen

NARCONON ZUTPHEN

DRUGSVOORLICHTING EN REHABILITATIE